Friday, 14 December 2012

MISI DAN VISI!!!



Sejak dua bulan lepas saya ada tampal la macam aim saya nak capai minggu/bulan tu
Tapi sebenarnye makin saya tampal makin liat saya nak capai semuatu.. Hampeehhhh


Jadi saya nak try nasib la khen kot2 saya tampal kat cni buat saya jadi lagi bersemangat nak buat semua ni..kihkihkih

1. Licinkan muka n singkirkan semua parut n jerawat!!! Get Lost from my face!!!!
2. Kuruskan badan.. Berat badan ada da sikit turun.. Tapi nak turunkan lagi.. Mau jadi macam dulu.. bambam sangat dah ni
3. Kumpul duit cukup2.. x mau sopim2 da
4. Siapkan paper!
5. Siapkan tesis
6. Masak je kat umah. Pemalas!

ok!.. tu je. Jangan nak complain kenapa no 2 kat atas tu macam tu.. Sebab aku masih belum bersedia nak move on!

Saturday, 8 December 2012

Nak kawen tapi MALAS!!!

ok aku tau bunyi tajuk aku kali ni adalah sangat macam.........
Sejak akhir-akhir ni aku ngan encik b adalah sangat macam agak siries dengan topik "perkahwinan"
lebih-lebih lagi bila abang aku da kawen ni tetibe rasa macam "nak kawen gak! nak kawen gak!" gitu
tambah lagi 6hb Disember lepas genap la hubungan kami enam tahun
lama tu tak lama la juga tapi mau da boring gak asyik kaple je
ntah bila nak berganjak ke next stagenye 
bak kata pepatah hidup mestilah maju ke depan
lalalalala
aku bukan ape. aku ngan encik b ni dah macam ape je
ke sana ke mari aku ngan die jerk
eh.. nyampah ok kalau orang tengok!
aku pon nyampah sangat dengan diri sendiri sebab asyik kuar ngan encik b je..
pastu kalau balik kampung kadang-kadang aku pon jadi tak paham
rumah aku duduk tu rumah aku ke rumah die
slumber je die kuar masuk rumah itu
eeeeiiiiiiiiiiiiiiiiii............... 
masa kahwin abang aku aritu lagila..
yakin je muka die layan tetamu macam die tuan rumah
arghhhh..nyampah sangat
jadi idok ke patut aku ngan die kawen je cepat2
untuk mngelakkan segala macam jenis fitnah
alhamdulillah family die pon macam da agak siries
cuma aku yang tak berani bagitau family sendiri
sebab takut diorang terkejut
yela.. majlis abang aku baru je selesai
baru je semua orang abess dari rase nak pitam n demam sebab dok urus majlis nan satu itu
jadi aku putuskan.. biarlah dulu
lagiponn... sekarang adalah waktu yang sangat peak
nak kahwin boleh.. biarlah aku siapkan dulu tesis n segala keperluan master aku
baru lega nak uruskan semua.. 
jadi kalau nak kahwin aku kenalah berusaha ciapkan keje aku cepat2
tapi tu la masalahnye
aku masih tak de kesedaran sivik dan sangat malas untuk menulis walaupun satu ayat
tulis blog je boleh okeyyy!!!!
doakanlah aku rajin2 sket ek.. pelissssss


Thursday, 6 December 2012

Tak Terurus

Sejak akhir-akhir ni sungguh memang aku tak terurus..
Pakai je apa yang ada.. bangun pagi, mandi.. sauk yang mana tersauk..
Sibuk aku kalah perdana menteri.. ceyh..
pagi g fakulti.. balik ptg kadang2 tak sempat duduk trs ciap2 untuk tuisyen malamnye..
belum masuk hujung minggu yang penuh dengan jadual tuisyen..
terkadang nak makan pon tak sempat

bila da abes semua tu... aku sibuk plak tulis paper
konferens sana sini
sighhhh..... tak de masa untuk diri sendiri
hidup bila makin dewasa makin tak fun sebab makin banyak tanggungjawab
sebab tu dulu aku malas nak keje
sebab aku takut nak pikul tanggungjawab yang makin besar
loser

hidup makin tak terurus
kadang2 balik malam.. semayang.. terus tidur
kadang2 baju yang basuh tak sempat nak lipat
bior je atas katil 2-3 hari baru lipat..
pompuan2..
masak tak yah cite.. da lame sangat dapur tak berasap..
dapur kedai je aku rembat..

rumah da lame aku tak kemas
kesian housemate2 aku yang tak besalah..
sebab aku tak sempat nak menolong kemas2 umah
sory uolllssss.. da tak bizi nanti i tolong keyh

sekarang ni da lega..
semua konferens da settle
spm da abess
skrang cuma tgl sorang student je
lega.. ada masa untuk diri sendiri
moga lepas ni hidup jadi lebih terurus.
tak mo macam ni lagi!!! titik


Sunday, 30 September 2012

Tak Suke!!!

"ntah post bile.. tgh emosi sgt.. bile baca balik rase nak gelak guling2.."
post konferens jogjakarta and jalan-jalan kat bandung nanti je aku update.. malas..
kekeke.. macam penting je nak kena update..

Masuk harini dah 3 hari aku demam
aku ni jenis demam tapi malas gile nak makan ubat.. makan vitamin c je boleh..hahaha
ntahla.. bagi aku selagi aku boleh bertahan aku akan cuba bertahan.. sebab aku tau demam aku ni kalau aku buat tak layan die pon serender
tapi demam kali ni lain macam siket sebab tekak aku sakit gile
macam bengkak..especially kalau bangun pagi.. perit die tuhan je yang tau.. aku tak leyh telan air liur n rase macam nak muntah
pastu kalau ludah je darah.. eeeyeewwwww
paling tak leyh blah demam teruknye hanya di malam hari..
siang hari aku boleh bersuka ria dan bergelak ketawa lagi...

tadi aku tak tahan sangat dengan tekak aku so aku decide nak g klinik..
tempat aku tak suke kedua.. lepas makan ubat..
tapi aku macam anti gile klinik tak berbayar
bukan ape.. ko pegi mestilah untuk dapatkan nasihat perubatan.. mane la ko nk taw ko sakit ape.
lau stakat demam batuk selsema tu tau la kan...
so.. aku gitau la semua simptom2 nye..
die lak balas dalam bahasa inggeris + bahasa perubatan
matila aku tak paham.. da la tak penah belajar bio..
layanan plak.. tak tau nak cakap..
maybe memang dah anti.. jadi semua benda aku tak leyh terima
eh.. siyess tak suke

bukan ape.. pengalaman sebelum ni buat aku jadi anti sesangat
yela.. ape perasaan korang kalau tetibe simptom penyakit kronik tu ada dekat korang..
maka seluruh family pon risau dan bagi segala tekanan
macam korang sakit gile..
korang pon haruslah akan tertekan
pergi lak klinik swasta die lak buat muke risau dan tak berani bagi ape-ape kesimpulan..
dengan seriesnye die suruh rujuk klinik "korang" tu
kot2 la diorang leyh detect n bawa g spital untuk rawatan lanjut
bile korang pergi sane je dengan selamba diorang cakap tak de pape
cuma "xxx"... samting simptom penyakit kronik.. tapi mungkin juga penyakit lain yang tak kronik
ntahla aku bukan paham sangat kan?
dan langsung tak bagi ubat sambil cakap.. "kalau benda tu makin teruk nanti awak datangla.. kita terus bawa g spital"
derr???
terasa macam tak penting sangat k..
at least cakapla secara baik supaya saya yang cantik ni faham apa yang berlaku sebenar
bukan tak nak percaya doktor cakap..
tapi at least bagi saya paham. supaya saya boleh rasa yakin bahawasanya saya tak perlu risau saya sakit

ntahla.. tak suke.. anti! harini tak de mood sepanjang hari.. rasa macam nak nangis.. benci!!!

Wednesday, 29 August 2012

Bikin aku gile

Lu buat ini macam boleh bikin gua jadi gile la beb

Sebelum apa-apa izinkan aku menyumpah seranah syaitan yang dari tadi berbisik di teling aku supaya sopim.. gigih betol usaha mereka untuk mengalahkan aku sampai aku rasa nak nangis sebab nak shopping kasut pula. walhal baru petang tadi aku kalah sehingga aku terpaksa beli dress yang sangat cantik..tetibe je..
please la wahai syaitan..jangan seksa saya sampai macam ni...

memang ler aku tengah cari kasut walaupun kasut memang da berlambak giler.. alasan sebab nak pakai yang skirt.. kasut lain da ketat n aku nak gi bandung+jogjakarta.. alasan memang langsung tak kukuh tapi nak gak!!!

see.. sape boleh tahan tengok benda macam ni.. boleh bikin gile aku.. ke aku je yang tak tahan??
            
           

semua kasut ni memang aku berkenan giler.. boleh tengok dekat page Lush Serendipity. aku suka usha kasut die walaupun tak penah beli.. penah gak singgah kedai die dekat The Curve.. Bole gile kalau tengok.. 

ciri-ciri kasut yang aku nak ialah tak tinggi (aku macam da tak boleh pakai kasut tinggi sejak aku jatuh tangga last sem degree.. terpeleot mungkin..aku malas nak cek), selesa (sebab aku nak wat gi jogjakarta.. jalan jauh mesti nak kena kasut selesa), tak ikut ibu jari tuh (sebab sekarang pakai stokin..macam hodoh giler kalau pakai kasut yang ikot ibu jari), haruslah sesuai pakai dengan stokin dan paling penting cantik..sila pilih yang kat atas saja..huarghhuarghhuargh.. 


aku suke gile kasut aku beli yang ni.. murah selesa dan cantik... suka sangat!!!.. aku pakai sampai hancur.. 20++ je aku beli dekat TS.. online sampai 50henget.. mencik!! (kasut tu nampak kecik je.. tapi aku tak kesah janji nampak..lalala)



p/s: aku rase macam sumthing wrong je arini sebab aku update status kat fb macam bnyak gile. boleh buat orang menyampah..padahal selama ni tak penah update pon. aku juga update blog sampai 3 post.. tak patut ok!!

barang bundle itu indah


Memandangkan aku prefer barang murah jadi kebanyakan barang aku yakni pakaian  dan beg adalah barang bundle sahaja. frankly speaking dulu aku penah kire baju aku satu almari masa dop kat UKM la... harga keseluruhan tuh tak sampai RM500 pun. What? X payah nak terkejut sangat. aku tak kesah pon pakai barang bundle ni sebab mungkin aku dah diajar dari kecik oleh abang-abang aku yang memang peminat tegar barang bundle. masih ingat lagi tshirt lusuh dan seluar jeans aku sarungkan sewaktu g kelas tuisyen. ye.. nampak sangat tak senonoh untuk seorang perempuan tapi ntahla.. aku di ajar begitu suatu ketika dulu. bila meningkat dewasa aku still dengan baju bundle.. tap yang style pompuan nye la.. aku suke sebab barang die rare, ape yang ko pakai tu orang lain tak de. lama-kelamaan makin ramai aku tengok fashionista bergaya dengan baju bundle. ye.. aku dapat bezakan baju bundle dan tak... kalau pun baju tu bukan baju bundle seharusnya baju tu mahal gile sebab die nak kena jadi vintage style.. vintage style la katakan. haruslah mahal bile dibuat baru balik. terkadang baju yang aku beli tu harganya cuma 2 untuk RM5.. 1 RM5.. dan juga 1 RM10.. jarang sekali aku beli lebih dari harga tu. murah dan berbaloi... erm.. pandang sinis? tak perlu pandang sinis sangat sebab kebanyakan baju bundle tu bukan semuanya terpakai ada je yang baju reject dan sebagainya. Company besar ni bukan boleh salah jahit sikit.. terus buang.. Contohnye UNIQLO.. ye.. uniqlo.. brand yang baru lebih kurang setahun bertapak di Malaysia. yang orang beratur bagai nak gile untuk beli pada hari pertama pembukaannya. 

seingat aku tahun lepas gaya vintage naik giler... berebut-rebut orang nak beli.. macam gile mereka mencari dari butik online... dengan harga yang bagi aku agak mahal.. dapat RM10 pun memang dah kire macam murah giler.. (tersenyum lagi kerana baju-baju itu aku boleh dapat sehingga RM 5 untuk dua helai). kalau pandai pilih... seharusnya kondisi die masih ok. 

tak aku nafikan barang bundle ni ada je yang korang boleh buat lap kaki. abang aku ada satu kedai bundle dekat ngan umah jer. kadang-kadang tolong die asingkan baju yang elok, brand dan sebagainya. tak heran kalau ada baju yang boleh mencapai harga ratusan ringgit.. baju vintage bukan senang nak cari.. 

adeii.. tetibe tak paham kenapa aku tulis benda ni.. aku bukan pakar bundle.. tidak.. ilmu aku tentang bundle kalau diambil peperiksaan masih dapat markah E. lantas tidak layak rasenye aku bercakap lebih tentang bundle.. lalalala

Gile Shopping

aku ni memang dikenali sebagai seorang yang gile shopping + kedekot nak mamposs

sebenarnye sejak amik master ni aku dah jarang-jarang keluar shopping. tak macam degree dulu.. kejap-kejap lesap ke mid, sg. wang, times square.. tempat shopping orang-orang sederhana. time tu tak teringin pon nak ke klcc ke pavi ke.. atau ape-ape tempat yang menjual barang-barang branded semata-mata. masih sedar diri ini tak mampu. dulu adalah sangat best sebab asyik kuar je. Sekarang? nak kuar pon malas dan macam dah tak de masa untuk semua tu.. kan da maced (*gile)

kedekut nak mampos adalah sebab aku ni memang jenis pakai barang murah. biar murah asal cantik. seriesly aku sangat malu kalau beli barang mahal. bukan ape, takut rupenye tak berbaloi dengan harga yakni setaraf dengan pasar malam.. baik beli pasar malam je.. membazir duit i you. aku pula akan jadi malu-malu kucing kalau orang puji barang aku cantik padahal murah je. eh? ye.. memang lagi bangga barang cantik murah dari beli barang mahal tapi ntah ape-ape. gile. tetibe teringat lagu redneck woman

"Redneck Woman"
Well, I ain't never been the Barbie doll type
No, I can't swig that sweet Champagne, I'd rather drink beer all night
In a tavern or in a honky tonk or on a four-wheel drive tailgate
I've got posters on my wall of Skynyrd, Kid and Strait
Some people look down on me, but I don't give a rip
I'll stand barefooted in my own front yard with a baby on my hip
'Cause I'm a redneck woman
I ain't no high class broad
I'm just a product of my raising
I say, 'hey ya'll' and 'yee-haw'
And I keep my Christmas lights on
On my front porch all year long
And I know all the words to every Charlie Daniels song
So here's to all my sisters out there keeping it country
Let me get a big 'hell yeah' from the redneck girls like me, hell yeah
Victoria's Secret, well their stuff's real nice
But I can buy the same damn thing on a Wal-Mart shelf half price
And still look sexy, just as sexy as those models on TV
No, I don't need no designer tag to make my man want me
Well, you might think I'm trashy, a little too hardcore
But in my neck of the woods I'm just the girl next door

I'm a redneck woman
I ain't no high class broad
I'm just a product of my raising
I say, 'hey y'all' and 'yee-haw'
And I keep my Christmas lights on
On my front porch all year long
And I know all the words to every Tanya Tucker song
So here's to all my sisters out there keeping it country
Let me get a big 'hell yeah' from the redneck girls like me, hell yeah
Hey, I'm a redneck woman
And I ain't no high class broad
I'm just a product of my raising
And I say, 'hey y'all' and 'yee-haw'
And I keep my Christmas lights on
On my front porch all year long
And I know all the words to every ol' Bocephus song
So here's to all my sisters out there keeping it country
Let me get a big 'hell yeah' from the redneck girls like me, hell yeah
Hell yeah, hell yeah
Hell yeah
I said hell yeah!


raya aritu aku rase aku sopim banyak giler. beli jubah untuk mak dan akak, baju kurung untuk adik, kek lapis dan macam-macam lagi.. belum campur duit raya dan sebagainya.. adeeiii... duit untuk makan memang da berada tahap kritikal. walaupun macam tu aku tetap untuk gigih sopim lepas raya.. hasilnya.. jengjengjeng...
2 helai skirt plus 2 helai dress..oooww... yeaahhh.. terbukti aku ni memang kaki sopim..



Thursday, 16 August 2012

Mood raye sudah tibe

Raye tinggal esok lusa dah tapi aku ni ape pon tak buat lagi
aku tak paham ngan diri sendiri sebab walaupun dan empat ploh empat kali g uptown tetap gak aku balik tanpa beli pape..gilos
tudung zaman sekarang banyak sangat sampai aku tak tau nak pakai tudung ape
try satu singkat, try satu kecik, try satu bulat (eh?)

Raye taun ni balik lambat sebab aku x beli tiket bas
saje nak temankan abang aku balik
kesian dia balik sorang-sorang nanti
da la comfirm jalan jem
nanti sape nak teman die cakap-cakap
(lalala..padahal asal naik kete je tido.. tau2 da sampai umah)
sebab lain aku balik lambat ialah keje ada banyak gile
aku terpaksa siapkan 2 paper
satu paper PERFIK dekat bukit tinggi and satu paper untuk aku pergi Jogjakarta
lepas raye ni jalan je la nampaknye..

Mood raye x timbul pon lagi sebab aku tak brape nak rase tacing walaupun balik lambat
adakah sebab aku sudah maced??? ataupun sebab aku memang malas balik kemas umah??
harap-harapla balik ni semua da ciap..x larat aku nak berjaga semata-mata nak kemas umah...
penat tau...asal malam raye je tak tido.. asal malam raye je tak tido..mencik!







Sunday, 12 August 2012

Sensitif

Dalam dunia ni banyak ada isu sensitif yang pada zahirnya korang tak boleh sentuh secara direct. even dalam negara kita sendiri ada isu sensitif yang tak boleh dibangkitkan. Kenapa isu sensitif? Haruslah kerana apabila isu itu disebut ianya akan membangkitkan kemarahan ramai orang dan boleh buat orang tacing-tacing seterusnya akan menimbulkan pergaduhan. paham??

Secara rasminya di Malaysia punya isu sensitif yang kita pun dah faham and tak perlu lah aku nak sebut-sebutkan sebab semua orang pun belajar masa sekolah dulu. Tapi tahukah anda bahawa disamping itu, kalau dikaji-kaji masih terdapat isu sensitif lain yang timbul secara tidak rasmi? Benda-benda ni macam ramai je yang perasan tapi suka buat-buat tak perasan. Jadi masih ramai dan sangat ramai orang yang suka bangkitkan isu sensitif tidak rasmi ini tanpa memikirkan perasaan orang lain.

Isu sensitif ni boleh timbul dalam diri individu ataupun kumpulan. Contohnya gemuk.. Gemuk adalah isu sensitif yang tak boleh kita sebut dihadapan individu tersebut. Kalau ada yang tak faham sila fahamkan kenapa. Isu terlalu kurus juga boleh jadi satu isu sensitif. Tidak lupa juga isu gaji kecik dan gaji tinggi. Nampak? Nampak ke tak di mana sensitifnya?

Kalau nak disebut secara kumpulan, terlalu banyak isu sensitif yang wujud. Mentaliti manusia ni boleh dipengaruhi dengan sangat mudah. Jadi ramai manusia-manusia yang tidak bertanggungjawab menggunakan isu sensitif ni dengan mengembargemburkan, mencampuradukkan antara yang benar dan salah, memutarbelitkan dan macam-macam lagi untuk kepentingan sendiri. Terlalu banyak isu sensitif yang diperjuangkan oleh orang tidak bertanggungjawab lantas menimbulkan kemarahan, pergaduhan sesama kita sendiri.. orang yang mengaku diri sebagai Islam. Zaman sekaran ni.. even bola boleh jadi isu sensitif. Belum termasuk isu negeri, negara, politik, agama dan sebagainya..

Elakkan dari bercakap tentang isu sensitif.. kecuali ada kebaikannya. jika setakat ingin cipta kemarahan.. abaikan sahaja. jangan kita jadi api dalam minyak yang sudah sedia tertumpah...


Untuk bakal suamiku

Untuk bakal suamiku..
Walau dimanapun awak berada
Saya nak awak tau
Saya sayang awak

Bakal suamiku,
Saya bukan mahu memilih
Siapalah saya untuk memilih seseorang
Sedangkan saya tau saya tidak sempurna
Malah hanya seorang gadis biasa
yang hanya mahu dibimbimg dan dipimpin

Bakal suamiku
tidak salah kirannya saya mahu berangan
mahu beremosi
kerana saya seorang perempuan
diketahui lembut hatinya

Bakal suamiku
saya mahukan seorang lelaki yang boleh menjadi imam solat saya
yang boleh mengejutkan saya waktu pagi
Untuk mengerjakan solat bersama-sama
kerana saya cuma seorang gadis yang tidak begitu kuat

bakal suamiku
indahnya jika kamu boleh mengajar saya mengaji quran
mengenal hukum tajwid dan maknanya
agar saya tidak terus menerus berada dalam kesalahan
kerana saya taw bacaan saya masih belum sempurna

bakal suamiku
saya inginkan seseorang yang boleh menasihatkan saya dikala saya salah
bukan seorang lelaki dayus yang mengikut segala telunjuk saya
tidak.. saya tidak mahu menjadi perempuan seperti itu
biarlah bakal suamiku itu seorang yang cukup tegas untuk saya

bakal suamiku
ketahuilah saya suma seorang gadis
yang sangat tidak sempurna
yang sangat tinggi egonya
yang sering angkuh dan bongkak dengan kehidupannya
yang ingin berubah tapi saya tidak berdaya
yang tidak mampu melawan 9 nafsunya

bakal suamiku
bimbinglah saya
bawalah saya ke jalan yang benar
yang penuh keberkatan
saya mahukan seorang lelaki yang mengajak saya ke tempat agama
bukan tempat hiburan yang terlalu melalaikan
bantulah saya wahai bakal suamiku

Tuesday, 31 July 2012

Kiamat itu sudah dekat

Kiamat
mendengar perkataan itu pun mampu buat kita ketakutan
mampu membuat jantung sepeti luruh..rebah
masih ke kita ingat hari itu?

satu je harapan aku.. semoga tika tiba hari itu..
aku telah tiada

masih ingat time kecik-kecik..
setiap kali tiba hari jumaat
aku memang akan jadi takut giler
takut giler ok.. buka je mata aku akan berlari-lari melihat keluar tingkap..
masih adakah matahari itu?
masih kah die keluar dari timur?
padahal.. mana timur mana barat pon aku tak tau
aku rasa masa kecik aku sangat suci.. lebih dari sekarang
walaupun sekarang aku lebih tau tentang kiamat itu..
tapi kesedaran die macam dah tak sama
ya Allah..apa dah jadi?

kiamat itu sudah dekat
tapi manusia masih tak sedar-sedar
termasuk aku mungkin? (minta jauh)
manusia itu boleh melihat tapi mereka butakan mata mereka dari melihat kebenaran
mereka boleh mendengar tapi mereka tutup telinga mereka
mereka menghalalkan yang haram
untuk kepuasan mereka
untuk menampakkan apa yang mereka buat tu betol
dalam dunia yang tidak kekal
walhal ianya salah

kenapa kita perlu utamakan dunia?
sedangkan lebih baik jika kita imbangkan keduanya..
ramai yang terfikir mereka sudah cukup baik..
baikkah kita? sudah cukupkah pahala kita?
kenapa tidak kita kejar akhirat itu?
yang nyata lebih kekal
selalu terfikir.. dimanakah kedudukan aku?
orang beriman atau munafik?

hari ini.. pada tahun ini.. aku nampak
aku hidup dalam arus kemodenan
yang kedepan tapi makin mundur ke belakang
aku nampak zaman jahilliyah yang pernah diceritakan sewaktu aku belajar agama
masa zaman sekolah
orang pada zaman ini rasa gah.. rasa hebat.. mereka berjaya hidup moden
kata mereka.. mereka masih muda
mereka ingin hidup kaya
kertas itu segalanya..
ya. kertas.. kertas yang dicetak dan digunakan.. dengan bangganya
padahal tidak ia membawa makna..
agama?
kata mereka.. hidayah itu belum tiba.
hidayah itu akan tiba.. jika mereka mencarinya
bukan menidakkannya
aku kah itu?
ya Allah..

kiamat itu sudah dekat
mampukah aku menghadapinya?
mampukah aku melawan fitnah dajjal?
mampukah aku?

Kiamat sudah dekat..
sahabat, saudara, keluarga
sama-samalah kita baiki diri selagi termampu
selagi masih sempat
semoga kita diberkatinya
aminn






Tuesday, 24 July 2012

Salam Ramadhan

salam ramadhan
walaupun harini da masuk hari keempat berpose, aku rasa tak de la lambat sangat untuk aku wish selamat berpose. harap pose tahun ni lebih baik dari pose-pose yang sebelumnya. harap sangat..
Istilah pose tu maksudnya ape? meyh nak cite..
pose tu kire macam menahan diri dari lapar dan dahaga.. 
banyak hikmahnye kalau kite pose sebenarnye.. macam-macam kita dapat rase
dan seperti yang kita semua sedia maklum.. bulan ramadhan ni la bulan yang berkat
semua orang berlumba-lumba nak buat ibadat..alhamdulillah
masih nampak lagi Islam dalam diri manusia
tapi kan cukup ke kalau setakat tahan diri dari lapar dan dahaga?
kalau boleh jangan jadikan puasa kita sia-sia
jaga diri, jaga percakapan, jaga pemakaian... jaga semuanya
semoga bermula bulan puasa ni la kita jadi orang yang lebih baik
time ni setan da tak de nak hasut kita buat benda-benda jahat
tu semua cuma kesan dari kejayaan setan tu sebelum ni yang telah buat hati kita jadi keras dan degil
jadi.. sempena bulan pose ni.. ape kate kita cuba lembutkan sikit hati tu..
kuatkan iman.. kawal nafsu...
semoga kita jadi hambaNya yang lebih baik.. aminnnn

p/s: harap azam ramadhan saya tercapai.. doakan saya..


Thursday, 19 July 2012

Motor vs Kereta

Termasuk hari ni da 4 hari hujan berturut-turut..
start Isnin sampai semalam aku asyik balik dalam hujan jerk..
terpaksa redah sebab tak mau dop sorang-sorang kat fakulti.
aku kan penakut.

Pagi ni sampai sekarang aku still tak pegi fakulti.
Banyak gile keje nak kena buat lak tuh.. masuk lab ag.. sob2
Aku tak salahkan hujan. aku suka hujan. hujan kan sejuk
daripada panas yang biasanya menyengat kat muka.
aku redha..

hakktuuiiiihhhh.. ayat pasrah la kunun..
sejak aku tahun 1 degree sampai la sekarang aku ulang-alik naik motor.
Masa degree dulu tak de la aku terpikir kan kete ke ape..
yela aku dop dalam kolej..
hujan tak hujan bukan aku kesah
dekat je pon nk ulang-alik tukar baju..lagipon dalam UKM.
still aku ada option nak naik bas
motor tu da banyak gile berjasa kat aku
motor tu la yang selalu bawa aku ngn rumate g kuliah dedulu
bukan setakat g kuliah... g pasar malam, g merempit, g ktm.. macam-macam la...
ingat lagi tak capieqa??
penah sekali motor tu mati kat round about sebab aku tak isi minyak.
lawak gile okeyh.. tetibe terase rindu...
dengan motor tu la kite berhujan.. berpanas..

tapi sekarang sejak dop luar UKM ni..
aku selalu terpikir.. kalau ada kereta kan bagus..
seriesly.. aku suka naik moto..
dengan keadaan aku yang nak kena pegi pagi2
motor tu elakkan aku dari rempuh jam yang sangat panjang...
motor tu bagi aku parking yang dekat supaya aku tak payah jalan jauh-jauh untuk sampai fakulti
aku bersyukur.. bukan tak bersyukur..

tapi bila datang hujan..
terasa nak nangis atas motor..
rintik hujan tu bila terkena muka..pedih
baju aku basah kuyup.. nampak susuk tubuh..
aku tak suka..
kalau otw balik dari fakulti..aku tak de la kisah sangat..
sebab balik boleh tukar baju..
kalau terjadi masa nak datang..
hmm.. tuhan je yang tau..
dengan bilik aku dekat fakulti yang macam peti sejuk
terketar-ketar.. dengan baju basah..
aku hanya mampu tunggu sampai baju tu kering je..
salah aku gak.. bukan salah motor..
baju hujan kan boleh beli...

bila naik motor sekarang
aku tak suka keluar time tengahari
sebab panas.. panas yang menyengat kat muka...
panas yang sampai rasa macam nak nangis
asyik rase nak nangis je..pathetic punya orang

pastu bila naik motor
sedih gila kalau dop belakang lori ngan bus
hari-hari makan asap
semalam dop belakang lori simen.. rasa macam keras je muka
dop belakang lori pasir.. pasir masuk mata..
kadang-kadang muka jadi hitam
penuh kotoran
kalau lepas hujan.. kereta lalu..
splashhhh.. habis baju..
redha..

statistik kemalangan?
haruslah motor yang paling banyak..
bahayanya motor
berdiri hanya di atas dua tayar.. perghh

kereta? kereta ada kelebihan
ada juga kurangnya
bersyukurlah orang yang naik kereta
tak perlu melalui ape yang dilalui penunggang motosikal
tapi kereta banyak yang nak kena consider
minyak kereta.. maintenance
dan ada juga bahayanya
duit haruslah kereta yang lagi cepat habis
tak termasuk ag roadtaxnya
harga nya? Ya Allah

aku masih sedar yang aku tak mampu menanggung semua tu
terkadang terlintas di fikiran ni
namun masih lagi aku bersyukur..
memiliki sebuah motosikal yang banyak berjasa pada aku
terima kasih encik motor
sayang kamu.. sob2...




Tuesday, 17 July 2012

....

Da lame tak update blog..  tu maknenye aku bahagie. 
Ye la.. blog ni kan tempat aku melepaskan segala perasaan terpendam yang sangat loser
Alhamdulillah.. sejak akhir-akhir ni rase bahagia sikit. and aku pon macam x de la rase loser sangat walaupun still tak cantik (??)

berbalik kepada cite. arini aku upload gambar dalam pesbook sebab aku boring tulis tesis. alasan..alasan..alasan.. lagipon aku da boring tengok gambar lama. macam saje nak tukar angin. Sekali aku upload.. mak aihhh,, rmainye yang like. yelah aku edit gambar tu baik punye.. muke mulus, innocent, gebu. kesimpulannya haruslah bukan macam muka aku yang sebenar..hakikat? tuhan je yang tau.. sob2..

penipuan terbesar dalam hidup..lalala

aku nak cite ni bukanla pasal gambar tu cantik. (walaupun cantikla juga sebab tu la aku upload). gile nak upload gambar hodoh?? rendah diri I okeyh!
Sekarang ni aku nak cite kat awop-awop yang orang laki ni bukan boley pecaye. Kalau die cakap waahhh cantiknye, cute, cun!.. sila jangan pecaye dan eksaited sebab dalam hati diorang tengah kutuk korang habis-habisan okeyh. contohnye cube aku upload gambar cam gini:

gambar yang seharusnya diedit dulu supaya kehodohan tidak begitu ketara

gile orang nak komen? tak de nye.. sebab terus-terusan je dikutuk dalam hati. tak de la nak cakap cun ke cantik sebab nanti nampak bebenor menipunye. 
jadi awop-awop kat luar sana tuh tak yah le nak eksaited kalau dipuji cantik.. tak ke manenye cantik tuhh.. macam aku.. dulu aku cun ok! sila pecaye sebab aku paksa...
orang laki ni kekadang saje je nak cakap kite cantik.. komen depan-depan sebab die nak tengok kite nye respon tu macam mane. diorang suke la kalau yang pompuan ni menggedik.. contohnye cakap.. "xla mane ada cantik.. bese je"
lagila diorang suke.. suke nak gelakkan kite. paham??

*yang komen tu semua kawan-kawan aku je. aku taw diorang gurau dan taw hakikat kehodohan aku camne. aku x de la kesah sangat sebab aku tau keperlian diorang tu camne. lagipon aku memang perasan cantik! so? (ayat berani mati)




Tuesday, 19 June 2012

Semangat itu tak kan padam!

Sekarang ni semangat giler nak jogging.. berenang semua
aku bajet macam aku ni athlete je tiap2 petang turun buat semua tu
nasib baik ada orang nak temankan aku. Kalau sorang?? hmm.. aku try je la
Tapi kan.. kenapa ye makin aku bersenam berat aku makin bertambah?
Saje je nak bagi semngat aku hilang kan? sobsob

raya ni budak-budak ni nak wat reunion..
macam nak pegi je walaupun dalam keadaan tak cantik macam ni
da la diorang suruh aku jadi mc.. sobsob
i kan pemalu.. kenape? kenape saya? kenape?

N aku stress gak. stress ngan semua benda..
hidup aku tak hepy maybe..
tapi tetap kena buat-buat hepy gak!
miss the old me. seriously!


Monday, 18 June 2012

Saya Gedik! Sekian..

waallllaaahhhh
sejak akhir-akhir ni aku rase sangat gedik nak kawen
walaupun muka x cun.. badan x lawa tetap gak aku rase gedik nak kawen
haruslah weyh.. aku ngan die dari 2006-sekarang.. x larat nak kaple-kaple da
sakit otak tau tak kaple ni
tetibe rase bersalah pada diri sendiri, agama, bangsa, keluarga dan juga negara
mak ayah, abang adik semua pun memang suka die tapi haruslah mereka tuh rase serabut tengok aku dop pi mai ngan en. b.h. 
Buktinya abang aku dua orang tu x abeyh abeyh dop pujuk aku ngn en. b.h. kawen hujung taun ni
gilos?? duit mane nak cekau
yang aku terase nak kawen tengah taun depan pon blom tentu cukup..
walaupun nak wat majlis bese-bese je
aku ingat nk wat akad nikah je sebab malas..hee
alasan gile tak leyh blah
mencik!
jadi sebab aku gedik aku da rancang semua segala bajet yang ada
dan aku haruslah perlu berjimat cermat gile-gile punya tang nak beli barang
biar murah asal selamat.. lalalalla
 jadi semalam aku gedik nak design stamp pad untuk dicop dekat yasin and paper bag yang aku nak jadikan doorgift
sebab aku ni bersifat hijau (acece) .. jadi aku cuma nak guna paper craft bag.. design semua nanti aku buat la sendiri sebab konon sempat je.. padahal tengah nak siapkan tesis ag
ye.. aku tau aku memang gilos!
jadi aku da survey semua tempat and ini lah hasilnya yang aku nak jadikan stamp pad tuh.. kunun cumel dan ala vintage.. uwekksss

jadi korang doakan la aku cepat kumpul duit and lebih gigih bekerja agi untuk majlis ni sebab aku malas nak berhutang untuk kawen
sekian..





Saturday, 16 June 2012

Thanks dear.. U make my day

it's been a little while since we not go ber'dating'
walaupun hari-hari asyik kuar makan
walaupun hari-hari tengok muka awak.
itu bukan dating ok!
memang da lame gile tak 'dating' which is the real 'dating'

harini saje decide nak kuar jalan-jalan
so we decide g putrajaya je sebab malas nak naik train
g ngan kereta ke KL? maybe not...
last time experience teach me something

so yeah
kami just pegi alamanda
jalan-jalan
tengok wayang
then kami gi dataran putrajaya
just jalan-jalan sebab memang tak penah g sana pon
lalu je penah
ok! sila gelakkan saya
short time but just wonderful
miss the old time..
miss u dear..



Friday, 15 June 2012

Ignore me!

aku perasan.. ye.. memang aku perasan
blog aku ni da jadi macam emosional gile. mencik!
tapi nak wat cane kan. kalau sal emosional laju je tangan ni menaip
huh! annoying punye budak..

aku asyik cakap benda sama
aku down.. aku gemuk.. aku x cantik.. aku kurus.. (?)
macam tak de benda lain nak cakap kan

pastu disaat tengah kumpul duit nak kawen neyh tetibe je terasa laju je tangan aku nak sopim. bengong!!!
macam tengok benda ni cantik. pastu terase nak beli. tapi hati kata jangan.. jangan.. setakat ni boley le tahan lagi walaupun kadang-kadang tersasul gak.. tapi sampai bile?? dems... mood sopim. sila pegi jauh-jauh

Monday, 11 June 2012

it is very hard to build that confidence and you just destroyed it??

kalau ingat-ingat balik zaman kecik.. hmm.. macam-macam dalam kenangan.. ada yang nak tergelak ada yang macam nak gelengkan kepala. Tapi jika letakkan balik diri aku sekarang time aku kecik dulu adalah a little bit nightmare sebenarnye

hidup dengan tiga orang kakak dan dua orang abang memang best.. tapi sebenarnye adalah samting yang sangat sukar dan satu mimpi ngeri buat aku sendiri. (ayat haruslah nak hiperbola..).. semuanya sebab aku adalah the ugly duck in the family. Macam mana nak describe aku ye? Haruslah aku sorang budak comot yang perangai macam laki. n haruslah juga aku lah adik paling gelap dalam family selain dari abang atas aku. yang lain semua kulitnye cerah.. so aku selalu dikutuk dan dihina. sedih woo.. diorang cakap aku neyh anak angkat.. kunun2 papa ngan mami jumpa aku kat laut ada dalam kotak.. sebab papa ngan mami kesian jadi papa ngan mami amek aku jadi anak angkat. Tiap2 hari aku akan disajikan dengan cerita yang sama. Memang puas la aku menangis. hidup aku dulu asyik kena buli dan kena hina.. sob2.. sampai penah dua tiga kali aku cuba nak larikan diri tapi terpaksa patah balik sebab tak cukup duit n terserempak dengan pak cik eskrem. ye! memang keji.. aku taw.. sila abaikan. 

N then aku membesar sebagai seorang budak yang sudah lali dengan sume tu. Masa UPSR aku dapat result bagus. Jadi aku tggu la result kunun2 SBP atau MRSM nak amek aku jadi anak angkat. Tapi malangnye nama aku pon diorang tak pandang. Tapi aku still dapat 2 tawaran dari sekolah jenis kawalan. Kire bagus la gak.. Tapi time tuh aku tak dapat asrama jadi aku tak daftar ag. kebetulan time tu semua orang sibuk tak dapat nak uruskan aku jadi aku masuk sekolah harian biase je sebab aku bekeras gak nak sekolah cepat2..aku tak kesah janji dapat sekolah. Eh.. sekolah gak pon.. Lagipon tu sekolah abang aku dulu, Tapi awal-awal ag abang aku dah warning jangan ngaku aku ni adik die sebab orang mesti tak pecaye die ada adik hodoh macam aku.. sob2.. walaupun aku taw die gurau aku tetap sedih juga. 

Lepas PMR aku masuk sekolah teknik. Saja nak tukar angin sebab aku malas blaja BIO.. Lagipon aku tak minat nak jadi doktor. Baik aku tok sah amik awal-awal agi kan? Masa kat sekolah teknik self-confidence aku still x de. Aku pakai tudung tutup muka sebab aku rase aku ni hodoh sangat. Suka diingatkan aku punye email dulu adalah uglygurl kat belakang. Dems! Gile pathetic! Tapi still aku gembira. Lama-lama aku punya cara pakai tudung pon dah OK sebab semua orang tegur suruh naikkan sikit. Kawan-kawan ramai bagi semangat. Lagipon maybe life aku hepy sangat jadi self-confidence aku jadi makin meningkat. Lewat form 5 aku kenal en.b.h. n YES aku ngan die sampai sekarang. Sejak hari tu aku makin yakin ngn diri sendiri. ye! yakin sehingga aku gagalkan diri aku dalam SPM. Bukan gagal sebenarnye tapi tak mencapai expectation malah lebih rendah dari result trial. Ok. Sila abaikan sekali lagi. 

Still aku diberi peluang. Still aku dapat masuk matriks dengan result yang x berape nak layak. Then.. aku cuba build aku nyer self confidence sekali lagi. Alhamdulillah bejaye.. Tapi sekarang.. aku tak tau la self confidence aku tu still ade ke tak. Sekarang aku sangat mudah rase down. Orang kata sikit down. Orang kutuk sikit down.

Yes! Aku tak cantik. Aku tak lawa n aku x comel pon. Tapi at least aku boleh cakap aku cantik! aku lawa! aku comel! Semuanya untuk build aku punye self confidence. Orang bleyh cakap aku perasan. Because that is me! People can talk but they don't act for us. It is our own self that build our life. Macam mane orang bleyh kutuk n kite rase down??  People will just talk. Let it be.. eventhough sometimes it ruins our life!!

Saturday, 9 June 2012

Rinduu

rinduu
Siyess.. aku rindu zaman sekolah.. The best thing ever happened to my life till now at least.
Yeahh.. masa sekolah dulu macam x de masalah jerk.. hepy sokmo..
Bile ko da masuk universiti baru ko rase camne cabaran hidup sebenar.
camne nak kena survive sendiri. camne muka bila asyik study (walaupun aku bukan dalam golongan  tu..acece)
camne ko kna survive cari kawan.. Tapi kawan kat zaman u ni bukan da macam zaman sekolah dulu.. totally different! yet.. there are not bad.. still kind and helpful. tapi perasaannya da x macam dulu
aku agak rasa keciwa sebab kawan-kawan sekolah dulu da ramai gile lost contact.. yet memang la ada dalam fb.. buat group sume bagai. tapi as we grow up.. siyessly bekawan pon caranya da tak same kan..
eh.. rindu la zaman sekolah dulu
zaman bergelak ketawa x hengat dunia.. zaman rase macam diri sendiri kool gile. zaman berbilang kawannye. zaman buat benda gile2.. zaman semuanya.. siyess aku rindu.. 

Friday, 8 June 2012

Kenapa saya boley tibe2 berisi??

memandangkan aku ni sangat annoying maka aku selalu terpikir kenapa badan aku ni boleh jadi membesar dalam masa yang singkat. maka setiap hari aku termenung dan termenung dan yes!! sebenarnye banyak je sebab..

1. Aku memang tak suka bersenam dan x bersenam sejak sekolah rendah.. yang mana adalah sangat teruk dan aku asyik cepat mengah walaupun hanya berjalan kaki. jadi op kos la aku x boleh nak jogging. seksa la weyh!!
2. aku suka makan suka-suka hati. pagi makan, tghari makan, petang makan, malam makan, tengah malam makan. cess... sekali makan banyak-banyak lak tuhh.. satu periuk tomyam pon aku bleyh abeskan.. 3-4 pinggan nasi pon boleh.
3. Aku tak suka makan sayur dan buah. jadi kandungan serat dalam badan aku haruslah pada tahap negatif pat ploh lapan. Secara otomatiknya aku pon jadi jarang berak.. X payah nak cakap aku sembelit sebab aku tak kan ngaku.. Seharusnya aku cuma malas nak berak je.. Lalalalalala
4. Bila aku tak suka makan sayur dan buah otomatik makanan kegemaran aku hanyalah ayam dan daging. Kalau aku kuar dating or ronggeng je haruslah aku cuma singgah di mcd dan kfc. jadi aku memang tak tau tempat makan best2 selain daripada dua tempat tu!. Pathetic!!
5. Aku ni adalah dalam kategori perempuan malas. jadi aku jarang-jarang je kemas rumah ke hape ke.. jadi peluh aku adalah sangat jimat ye tuan-puan.

Lima benda ni memang dah jadi rutin harian aku sejak azali. yang mana time tu badan aku ok la.. tak gemuk dan tak kurus walaupun perut ada sedikit banyak buncit..

1. dedulu walaupun aku tak bersenam tapi aku suka menari. Ala bukan menari atas pentas pon. Just menari syok sendiri. Macam buka lagu hindustan pastu ikut rentak die. Kadang-kadang aku gedik wat aerobik dalam rumah. Tapi tu sume dulu-dulu la. zaman aku rasa aku gedik.
2. Walaupun aku malas nak bersenam aku ni agak suka jalan-jalan. Window sopim dan sebagainya. time degree dulu tiap-tiap minggu aku jalan-jalan. gi sana-sini. pegi pagi balik malam. roomate pon kaki jalan. memang tibe2 je aku tak mengah walaupun bejalan lebih 8 jam. dems.. sekarang nak kuar pon malas. stesen train lagila aku malas gile nak pegi.. kalau boleh semua nak naik kete je. walaupun aku ni x de kete..ngehehehehe
3. Diet dalam diari hidup aku adalah a no-no-no sebab aku ni jenis tak boleh kalau tak makan. rase macam ketar-ketar nak pengsan. *gile.. tapi sejak-sejak aku tak bersyukur ni aku asyik pikir nak diet yang sangatlah fail!! kunun-kunun aku beli susu ngn quaker oat.. tapi da sbulan agaknye bnda tu tak bersentuh pon.. yucks.. tak sdap.. lalu aku terus je pegi mcd.. lagi best.. hentam set ayam spicy, bubur ayam dan double cheese beger sekaligus. hamek kau.. sape suruh tak sedap sangat.. kan aku da memberontak...lalalalala
4. Aku ni jenis lemah semangat kalau ada orang perli2 aku macam "eh..diet?"... walaupun cuma ayat cenggitu. aku teros rasa x de mood nak diet.. makan banyak-banyak ag bagus.. tapi tu la.. makan banyak pon orang mengata gak..cedey.. sobsob
5.  Aku dikelilingi orang yang tak leyh trime kalau aku tak makan. Walaupun niat aku cuma nak pegi minum je. mesti aku akan berakhir dengan makan gak.. ataupun habiskan makanan porang tuh. Lebih-lebih lagi mr.b.h. yang suka paksa-paksa aku makan. Kalau aku cakap tak selera je mesti die ajak aku makan satay la, mcd la, pizza la....demss.. awak.. boleh tak benarkan saya diet?? hee..
6. Aku suka balik kampung.. abang aku pon same.. jadi lau abang aku balik je mesti aku ikut. Paling lama aku tak balik kampung pon mesti sebulan.. Jadi mak aku akan masak macam-macam buat macam aku da tak balik setahun.. Tepakse la aku makan banyak-banyak sebab masakan mak adalah tidak boleh ditolak sebab sedap gile. gile ke nak tolak.. tak leyh jumpa makanan amtu kat bangi okeyh!!...

Maka sekarang baru la aku sedar nape aku boley cepat membesar dan tanak turun-turun da.. maka aku harus terima kenyataan tapi masih perlu tetap berusaha dengan gigih untuk kembali maintain mcam dulu.. tak best la nak kahwin gemok camni..sobsob...


Wednesday, 16 May 2012

Percanggahan personaliti itu aku

penah tak korang rasa macam korang nak jadi ini.. dan kejap nak jadi itu dan itu..

haruslah korang akan rasa sangat terok bila macam tuh sebab tetibe korang akan rase pening nak jadi camne... Yet it happened to me.. eh.. stress taw...

Terkadang aku rasa macam nak berubah. untuk jadi seorang yang lebih baik mungkin.. tapi terkadang aku akan rasa macam aku nak kembali macam dulu.. not the worst one but not yet the better me. Kemudian aku terpikir. kalau aku boleh berubah menjadi yang lebih baik kenapa aku masih terfikir untuk menjadi yang tidak baik..

kemudian aku faham bahawa aku cumalah seorang manusia yang normal.. dan untuk seorang hambaNya yang normal haruslah die ditimpa pelbagai dugaan dan ujian. Lebih-lebih lagi ketika dia itu cuba berubah untuk menjadi lebih baik.. daripada ada seorang/seekor syaitan yang menghasut.. terus tambah 10... mereka(syaitan itu) pula haruslah akan bekerja dengan lebih keras.. tika tersedar aku hanya mampu menyebut

"auzubillah minash shaitan nirrajeem"

lumrah manusia untuk jadi yang cantik.. lebih-lebih lagi seorang perempuan mempunyai 9 nafsu untuk dikawal. Tidak dinafikan aku sekarang ada la gemok-gemok siket (lalalalala) dan muka pon banyak cela daripada dulu yang licin bersih (acecece)..... tapi tidak semestinya aku harus sentiasa menyebut dan merungut sehari 25 jam.. itu tidak bersyukur namanya.. masyaAllah.. what have i become?? sedangkan aku taw.. aku tidak seterok itu.. tak cukup dengan itu.. aku mula menanamkan perasaan jeles.. bila tengok perempuan cantik.. dems.. trase macam tetibe"eleh.. (padahal jeles).. yucksss" dan apabila aku tengok perempuan itu berpakaian menarik.. terus aku terdorong untuk menjadi seperti itu.. walaupun aku pernah suatu ketika dulu.. seperti itu.. mungkin masih..

kemudian aku terfikir.. untuk apa? untuk apa aku berpakaian menarik dan cantik? dimana niat aku? hati aku keras berkata itu untuk kepuasan hati.. untuk nampak menarik itu lumrah.. tapi disudut hati yang lain berkata.. mungkin aku ingin dipuja.. dipuji.. dan dilihat sebagai seorang yang cantik dan menarik.. jika itu sebenarnya niat aku.. itu salah! aku mula berperang dengan diri sendiri. tapi untuk apa? percanggahan personaliti.. itu aku.. aku sentiasa ingin jadi itu.. dan ini...



Sunday, 22 April 2012

LOSER!!!!

!@#$%^&*\

rasa macam sewel jap
ish!!! gerammnye... tak tau nak cakap kat sape
kadang-kadang rasa sangat loser n forever alone bile ada masalah tapi tak de sape boleh dikongsi
buatkan aku rasa selalu moody.. tak tentu arah.. n rase macam diri sendiri sangat annoying
da la self confidence aku da di tahap paling rendah
lately suka sangat nak kecik ati ngan orang..
sekecik-kecik benda pon nak sakit hati.. pastu mula la nak moody n layan perasaan sendiri
salah aku juga... suka nak pendam sorang-sorang..
eh bukan salah aku sebab orang tak nak dengar..kan?kan?
even orang yang kunun-kunun akan ada dengan aku sampai bile2.. pon tak nak dengar...ceiissss....

yela.. kalau kau ada masalah.... pastu ko nak cite mesti la ada ayat nak mula kan??
contohnye macam 'once upon a time... bla2bla2...."
then tetibe orang yang kau beri kepercayaan nak luah tu pegi cite benda lain..
perghh.. sentap okeyh.. teros rasa macam..ok.. tak yah cite la..
pendam sorang-sorang lagi bagus
biar nanti meletup macam bom nuklear meletup dekat hiroshima dan nagasaki..

eh.. siyessla rasa loser..
someone pleaseeee... hear me!!
mungkin benda ni terjadi sebab aku banyak gile keje macam nak pengsan..
pastu maybe gak sebab banyak keje n aku da tak selalu hangout macam degree dulu buat aku rasa terasing dan tak de life.
amik master ni buat aku rasa macam aku da bagi separuh dari hidup aku kat cni..
adalah sangat tidak patut ye!!
sekian!!!






Tuesday, 3 April 2012

What have i become??

Lately rase macam sangat..owh tak tau nak explain.

feel like i am not myself. yes i admit it i have gain weight.. and my ghupe da tak macam orang atau perempuan cantik lagi..haha (gelakkan diri sendiri)

tadi saje dop belek-belek gambar lama. gambar gedik yang bajet-bajet perempuan cantik.. (abaikan yang tu).. apa yang penting ialah tetibe terasa eh..kurusnye aku dulu.. (sambil rasa sedikit cantik).. teros lari-lari tengok cermin. tapi tak sampai 10 saat da tak sanggup nak tengok diri sendiri..

masa zaman-zaman kehodohan mula menjelma.. teros rasa macam.. eh knape..knape..knape.. tapi sekarang da rasa macam biasa. da malas nak layan. nak make-up pon malas. melawa pon malas. so Rafiuddin sila terima saya seadanya..

zaman rasa macam kurus (sem lepas je kot)... sob2

Monday, 12 March 2012

health! please be good!

rasa macam tak faham.. tak faham dan tak faham.. kenapa susah sangat aku nak diet??

oh perut, sila jangan cepat lapar.. Asyik mau makan je..

sekarang da kurang g swimming. jogging langsung haram aku tak penah pegi..

tetibe rasa risaukan kesihatan diri.. sekarang macam cepat sesak nafas.. asyik rasa sakit dada.. n badan mudah penat... badan pon selalu nak kram.. apa dah jadi derr??
kalau betul aku diet n bersenam maybe bukan sebab nak kurus.. tapi sebab risaukan aku punye kesihatan.. makin teruk jadinye.. 

eh.. ak tak faham juga sebab walaupun berat aku da turun 3 kg.. tetap badan aku tak mau kurus.. makin kembang ada la.. oh mai!! seluar semua da boleh bagi orang.. tak lupe juga baju.. dan sewaktu dengannye.. amekla.. aku bagi free je..

Sunday, 19 February 2012

Home is the father's kingdom, the mom's world and the child's paradise

Ah! There is nothing like staying at home, for real comfort.


Rasa macam best giler sebab baru lepas balik kampung untuk dua hari.. heehee. Memang dah jadi rutin aku akan balik kampung dua minggu sekali.

Ramai yang tanya.. kenapa aku suka balik kampung? Apa yang ada dekat kampung? Jawapannya senang dan cukup simple. Kampung aku ada samting yang memang tak kan ada kat tempat lain.. Kampung akau ada family aku. ada mami ngan papa aku. My Love.. My soul..

Aku orang kelate yang jarak kalau dari bangi ni lebih kurang 5 jam. Tapi bagi aku 5 jam tu kejap je sebab abang aku yang selalu bawa kete. aku tumpang tido je. Sedar..sedar.. "eh.. da sampai klate?" hehe..
betape kerap aku balik kampung.. sampai orang cakap kampung aku tu macam ada kat serdang.  bangi-serdang..dekat kan?

oh mai.. baru je berape jam ada kat bangi.. da rindu kampung lagi... atau rumah mungkin... kalau ada rezeki nak keje kat sana jer.. x mo keje sini. lau boleh nak dop dekat ngan pemili.. sob-sob


rindu kucim sekali.. kucim tak nak ikot balik bangi??



  • Home is the place where we grumble the most and are loved the best.
  • Home is not where you live but where they understand you. (Christian Morgenstern)
  • Home is a starting place of love and dreams.




Monday, 13 February 2012

I am absolutely blessed and I'm very grateful for where I am today ~ Geri Halliwell

Hari ni rasa bersyukur sangat sebab tak putus-putus dapat berita gembira.. Hari ni result untuk semester pertama lepas aku amik master kuar dan alhamdulillah aku dapat result yang almost perfect. Tak boleh nak kata perfect sebab atas dunia ni non is perfect and perkara yang paling buat aku gembira ialah aku dapat buat someone yang paling aku sayang tersenyum.. She is my dearest mom who is everything to me!

Syukur alhamdulillah.. hmm... kadang-kadang rasa tak layak. Yes! Sangat tak layak sebab aku tahu usaha aku setakat mana. Kerja aku just tido, tido and tido. Selain makan, tengok movie dan main angry birds. Bab membaca adalah sangat kurang! Ye.. aku sangat malas study! Tapi syukur walaupun aku macam ni, Dia masih bagi aku peluang untuk berjaya. 

Kalau aku ingat balik zaman-zaman sekolah dulu.. ye.. aku masih ingat dan tak kan pernah lupa. Aku di sebuah sekolah. Antara best student mungkin.. Aaah.. best student kah aku time tu kalau matapelajaran kritikal macam add math, fizik dan kimia hampir mencapai dakwat pen merah?? Tapi masih aku dimasukkan dalam golongan best student. *tiada kebanggaan ketika itu. dan aku masih.. sentiasa bermalas-malasan.. buku teks? tak pernah aku khatam. buku rujukan? tiada remuknya.. ye! aku sangat malas! dan aku seorang yang bongkak, sombong
 dan sebagainya. Aku sering bagi alasan (penat) bila sampai masa nak study. huh! dan SPM itu.. akan sentiasa aku ingat.. diwaktu peperiksaan percubaan.. mungkin aku struggle sikit dari masa-masa lain.. boleh dikira aku dapat top 5 dalam sekolah.. walaupun hanya mengutip beberapa A.. DAN manusia yang bernama aku ini mula merasa selesa atau sombong sebenarnya.. Di kala orang bertungkus lumus memerah otak untuk study. aku? tido mungkin. Entah mengapa perasaan mahu study itu berada pada tahap negatif infiniti. Aku utarakan pada mak tentang perasaan itu. Sedikit nasihat yang diberikan hanya bagai satu angin yang lalu.. Ketika orang bertungkus lumus belaja.. aku tido.. time orang tido baru aku terhegeh-hegeh nak buka buku. huh! Tak de langsung sifat berdaya saing.. bagi aku time tuh.. time orang blaja aku sangat tak boleh blaja.. rasa macam sikap aku time tuh sangat whatever. then.. bila keluar result.. Die saja yang tau. Betapa aku kecewa.. tidak! aku tak kecewa kerana aku tau sejauh mana usaha aku. tapi aku da kecewakan orang yang amat aku sayang... Mami ngan Papa aku. Time tu aku menyesal. Tak de apa yang aku boleh buat.

Tapi.. sungguh.. Dia masih sayangkan aku. bersama kezen-kezen aku yang lain.. yang resultnye jauh lebih tinggi.. aku dapat tawaran ke matrikulasi yang sama. walaupun result aku sebenarnye tak layak pon masuk matriks. Tapi alhamdulillah. Dia dah aturkan semuanya. Dan kat situ.. aku mula bertekad untuk berusaha yang seingat aku itulah satu-satunya setahun yang aku berusaha tanpa henti. Aku mula menjadi seorang Atiqah Mardziah yang boleh aku banggakan. Dan alhamdulillah aku dapat result yang baik. Result yang gembirakan hati kedua ibu-bapa aku.


Then.. bila masuk universiti.. aku kembali menjadi Atiqah yang dulu. Atiqah yang malas. Atiqah yang annoying. Then, sekali lagi Dia bagi aku peluang untuk aku dapat result yang boleh dikira ok. Then... perkara yang sama berulang. Aku jatuh dan aku bangun. Jatuh dan aku bangun.. tanpa aku betul-betul sedar bahawasanya aku sedang diuji. Aku tak pernah bersyukur mungkin.

Life Quotes, Life Quote Graphics, Life Sayings

Hinggalah hari ini, aku masih macam dulu.. Setahun yang aku banggakan dulu.. tak ada lagi. Aku masih buat kerja sambil lewa. Aku seringkali berangan tentang perkara-perkara yang tak penting.. tiba-tiba aku rasa takut.. takut kalau aku jatuh lagi. dan kecewakan orang yang meletakkan harapan yang tinggi terhadap aku. Aku harap lepas apa yang aku dapat hari ini.. aku tak lagi jadi Atiqah yang dulu. Amin..

Ya Allah.. aku bersyukur kepada-Mu di atas kurniaan-Mu. Di atas setiap peluang yang telah Kau berikan kepadaku. Sesungguhnya Engkau maha menyayangi.

Sunday, 12 February 2012

Oh Mummy! Saya mahu kahwin!

Sejak semalam aku rase sangat gedik nak kahwin. Bukan sebab nak kahwin tapi sebab nak pakai cantik-cantik, pastu dapat feeling2 princess kejap.. lalalala (simptom lepas tengok gambar orang kahwin)...hmm.. best ke kahwin??


Untuk kahwin yang betul-betul kahwin op kos la aku rasa aku sangat tak ready lagi. Sebab aku kan sangat malas. Kemas rumah pon malas.. Masak walaupun rajin sikit tapi aku tak brape nak reti. Masakan aku adalah sangat euwww... yang kadang-kadang aku paksa-paksa je telan.. hmm.. annoying!! disebabkan aku masih tak de ciri-ciri nak jadi bini orang so aku tak leyh la nak kahwin lagi. Lagipon aku still blaja.. ongkos untuk blanje kahwin mana mau carik?? x kn nak pinjam ngan mak ayah kot.. wuwuwuuw.... yang tuh x pe lagi.. lepas kawen?? haishh.. banyak nak kena pikir..

Tapi memandangkan aku ni suka berangan.. jadi aku berangan je la.. Majlis kahwin aku nanti aku tak nak la wat meriah-meriah sangat. cukuplah simple tapi elegan. kalau akad nikah pon dah cukup.. macam segan nak bersanding atas pelangin sebab Mr. R suka buat muka annoying. Aku tak pe la.. aku kan foto genik..lalalala

Pas2 tema kahwin aku macam nak buat ala arab. Walaupun muka aku bulat dan hidung aku rata.. aku tetap nak wat ala-ala arab gak.. x pedulik...x pedulik...disebabkan Mr. R berkeras nak ada pelamin gak. So.. aku terpaksa la buat pelamin. Pelamin tuh pun aku nak simple je.. Tak nak dop atas kerusi.. Nak yang duduk bersila je.. Eh.. kan arab.. Haruslah macam tuhh.




Make up lak aku nak simple-simple je.. yang boley buat muka aku nampak macam natural jer tapi cun giler. kire macam tukar beast jadi beauty. Salah satu sebab aku tak nak kahwin lagi sebab muka aku sekarang adalah sangat rasa macam nak pengsan dan badan aku ala-ala macam nak kena g London weight management dulu. Jadi, selagi muka aku tak jadi cun.. aku ta nak kahwin..hee.. *kejam*



Kaler plak maybe aku nak wat kaler putih/gold/silver/dark purple... tuh je kaler yang aku berminat.. Kalau Mr. R nak sanding juga aku rasa 2 persalinan baju pon da cukup penat.. satu baju biasa.. dan satu lagi gown.. boleh??




Door gift lak kalau cukup bajet aku nak bagi yang elegan-elegan sikit. Baru rasa macam best walaupun lepas bagi kat orang kadang-kadang orang tuh lupa letak kat mana seminggu kemudian.. dibuang mungkin?



Untuk hantaran.. 5 berbalas tujuh atau 7 berbalas 9 pon ok je. Barang tak mahal pon tak pe.. Janji benda tuh aku guna. Mas kahwin? Bagi lah sekadar yang termampu dan yang layak untuk aku. Bukan untuk tahap pelajaran aku. Sebab aku tak jaga laki dengan tahap pelajaran pon...

eh.. bnyaknye benda nak kena pikir kalau nak kahwin. Bajet kahwin berape ye? Saya nak kumpul start sekarang neyh.

p/s : cuba nak halang nafsu shopping untuk bulan-bulan depan. Kan nak kumpul duit kahwin. : P

*Gambar ni bukan saya punye.. saya google je buat inspirasi!



Thursday, 9 February 2012

Saya tak Kisah!



OK JE!............SAYA TAK KISAH!...........BOLEH JE!.......EMM..OK!.....

Itu lah antara ayat yang aku selalu sebut kalau ada someone cakap dengan aku, bagi cadangan atau mengajak aku lakukan something yakni seperti jalan-jalan, shopping dan makan! Memang dah tabiat aku mungkin. Jarang sungguh aku cakap TAK! Kadang-kadang ok lah. kadang-kadang memudaratkan diri aku sendiri. Kadang-kadang aku jadi tersepit dengan keadaan.

Contoh 1:

Kawan 1 ajak aku keluar. Dan semestinya aku cakap ya! Then.. kawan 2 plak kol ajak aku makan? Teragak-agak aku akan tetap cakap ya. Solutionnye aku akan menghadiri kedua-duanya. Kadang-kadang ngan dua-dua kawan pon aku makan. Kadang-kadang aku simpan perut aku untuk makan dengan kawan 1 ketika aku keluar dengan kawan 2. Ada faham??

Contoh 2:

Aku tengah kurang cash ataupun dalam usaha sedang berjimat cermat. Tiba-tiba sorang kawan baik ajak aku kuar shopping!. Ye.. dan semestinya aku tak kan pernah tolak! Aku akan cuba untuk turut TERshopping. Tapi semestinya aku akan makan. Kebetulan plak kawan aku ajak makan tempat BAEK punye. Yang mana harganya per kepala adalah 20 ke atas. Eh.. mahal la tuh bagi aku. Tapi aku ikut jer sebab aku tak reti bagi cadangan kat orang ikut kepala aku. Then, mestilah free2 je duit aku mengalir keluar. BERJIMAT? tiada lagi.

eh.. banyak lah lagi contoh. Pinjam duit? Minta tolong wat kerja? Kebanyakannya aku akan kata ya selagi aku mampu. Tapi kadang-kadang memudaratkan. Tapi series aku ikhlas dan aku tak kisah. Macam dua contoh kat atas. ye! aku selalu buat dan tu dah jadi tabiat aku. Dah terbiase n tak de feel2 pon. Cuma sekarang baru aku perasan bahawasanya aku selalu sangat berkata YA! Tu pon sebab rumate aku, Prof dan kawan aku selalu tegur. Kemudian baru perasan. Oh! ye la! Aku tak pernah cakap tak! Kadang-kadang sampai tak fikir tentang diri sendiri. Agaknye bila dah kahwin, laki nak kahwin ngan pompuan lain pon boleh je ye? Oh mai! 
Life Quotes, Life Quote Graphics, Life Sayings

Sunday, 5 February 2012

The way to love anything is to realize that it might be lost.

Dua hari kebelakangan ini bukan hari yang baik untuk aku. Yet, I'm not in a very good mood. I have feel so stressed out about everything. But thanx to Allah.. Dia dah berikan saya ketenangan dan alhamdulillah saya masih boleh tersenyum dan hati saya masih rasa tenang

Problem always come and go dan saya redha dengan apa yang ada. Dua hari lepas tanpa sedar henpon saya dah hilang. Seriously memang saya tak sedar pon sebab saya bukan jenis orang yang obses dengan henpon. Malam tuh kuar kejap g print nota untuk mengajar tuisyen. Pastu g kedai jap makan. Then terus balik n masuk dalam bilik tak kuar-kuar dah. Bila nak tidur perasan fon tak de dalam handbag. Macam hape ntah mencari-cari. siap menyelinap bawah bantal rumate lagi. haishhhh.. Rasa tak sedap hati bila wat miskol terus masuk voice msg. Tapi sedapkan hati jer n pura-pura boleyh tido. (padahal memang nyenyak ponn)

Bangun pagi tuh mulakan balik operasi cari fon tapi tetap tak jumpa-jumpa gak. Time tu macam dah redha siket tapi tetap gak g ke kedai yang singgah semalam. Bila betul-betul dah tak de barulah cuba untuk terima kenyataan.

bulan ni dah la bulan paling sengkek.. duit yuran lagi.. dua hari tak de fon rasa macam betul-betul terputus dengan dunia luar. nak kol mak kat kampung pon susah. hee.. tetibe je rase nak kol mak.. biase susah je nak kol... eh.. dah la pesbook tak de. pikir balik tentang no kawan-kawan lama. oh mai!!

kepada henpon : maaf tak jaga awak baik-baik. Saya memang suka tinggalkan awak merata-rata. tapi saya sayang awak walaupun awak tak secanggih blackberry dan iphone. walaupun awak hanya sebuah henpon biase, saya suka awak sebab kamera awak buat saya nampak comel ketika saya betol-betol hodoh. i'll miss u.

p/s : kepada sape-sape yang tolong simpankan jaga die elok-elok.. sob2..



Thursday, 2 February 2012

Mengapa perlu ada diskriminasi

Diskriminasi menjatuhkan aku 
Reputasi kini menjadi bisu 
Dan aku 
Kulayu 
Ohh 
Di situ mengharapkan sesuatu yang baru 
Itulah impian aku 
lalalala..

Seperti yang semua orang sudah sedia maklum, aku sekarang adalah seorang yang sangat loser. Tak lain tak bukan sebab masalah kegemukan yang semakin berkembang dan juga masalah muka yang semakin menggerutu. Aku pun dah mula buntu nak buat macam mana sebab memang aku dah putus asa dan redha. Acece.. ayat macam dah berusaha wat sumting padahal tak pom.. Aishhh



Harini aku nak cakap pasal samting yang disebut diskriminasi. Diskriminasi yang terjadi disebabkan pemikiran cetek sesetengah orang. Lalalalala

Kalau sebut pasal 'cantik'. Apa definisinya? Rata-rata semua orang akan menjawab seorang yang cantik biasanya putih, hidung mancung dan terletak, muka mesti smooth dan gebu, badan mesti slim, bentuk muka mesti bujur sirih, dan mata selalunya akan bulat. Secara amnya, begitulah definisi cantik dimata semua orang. memandangkan aku tak memiliki satu pun ciri-ciri ni so aku sangat membantah keras definisi seumpama ni! Sebab definisi ni tak de dalam kamus dewan pon. Tapi why? why? dan why? Semua orang akan cakap seorang perempuan itu cantik hanya kerana semata-mata kulitnya putih, licin dan gebu serta ada hidung yang mancung. Tidakkah anda semua perasan bahawasanya disitu berlaku sedikit diskriminasi terhadap manusia yang memiliki kulit yang sedikit gelap dan juga kusam. eh? teremosi plak i. Sebenarnya harus emosi sebab aku terasa sedikit jatuh dek kerana diskriminasi seperti ini.



Maka sebab diskriminasi seperti ni keluarlah segala jenis produk kecantikan. Eh.. tengok, nama pon produk kecantikan. Maka produk kecantikan biasanya untuk apa? mestilah untuk mencerahkan, untuk melicinkan dan mengkuruskan seseorang. Tidakkah disitu sudah jelas lagi bersuluh tentang diskriminasi terhadap definisi kecantikan itu sendiri?? oh mai! Mangsanya tentulah orang yang rasa dirinya kurang cantik berbanding orang lain yang mana si polan tersebut hanya mungkin memiliki satu atau dua ciri-ciri tersebut. Maka si polan akan mencuba segala jenis produk untuk merasa dirinya seperfect orang lain. Duit berhabis, tapi hasilnya ntah ke mana.. (akulah tu)

So? kenapa harus ada diskriminasi? Sebab Dia mencipta hambanya sebagai seorang yang sempurna. Cantik itu subjektif. Tak perlu didefinisikan. Cantik rupa tak cantik perangai pon tak guna! Better cantik perangai dari rupa. Kalau nak perfect cantikkanlah kedua-duanya. Tapi kalau dah cantik akhlak no one akan tengok anda sebagai tak cantik. 

end of entry...daa



p/s: entry ni just untuk sedapkan hati sendiri. tengok sini lagi best

Thursday, 19 January 2012

Kerja itu Penat


Sejak akhir-akhir ni aku rasa macam aku penat gila. Badan da selalu letih-letih. Dalam usia remaja aku da mula rasa sakit-sakit pinggang. Oh mai.. Teruk Betul

Sekarang ni terpaksa kumpul duit sebab nak biaya aku punya yuran pengajian dan kos sara hidup yang depan-depan. Kalau ada laki kaya kan best. Tak payah penat-penat pikir. hehe

Masa first aku masuk Master dulu aku terpikir nak minta PTPTN jer.. Alhamdulillah.. aku dapat offer jadi Research Assistant sambil buat Master by research. Dapat la gaji bulan-bulan. Slow-slow kena kumpul duit untuk tahun depan sebab kontrak dia setahun jer. Tapi tetap syukur.

Sebab aku kuat shopping dan suka beli barang tanpa dirancang kadang-kadang duit tu terguna juga. Eh.. Terpaksala guna nanti aku kelaparan.. Aku ni dah la makan banyak..heeee

So, aku buat kerja sambilan. Tiap-tiap minggu aku jadi cikgu tuisyen kat umah orang. Kira macam buat home tuition la. Aku ajar subjek Fizik dan Add Math. Kire ok la.. dapat la juga tampung duit yang aku habiskan. 

Tapi kadang-kadang terasa penat sebab aku rasa macam hidup aku tak de cuti. Tapi aku tetap suke mengajar. Ahhh.. Pening la. Tapi series.. kerja tu penat. Pagi-pagi aku g keje kol 7.30 pastu aku balik pon da dekat pukul 7 juga. Kadang-kadang balik aku buat kerja rumah sikit. Sebab konon-konon aku rajin. Padahal aku terpaksa practice sebab nanti da kahwin aku kena buat semua tu juga. Tapi aku tak kisah sebab aku suka. 

Hujung minggu aku mengajar tuisyen. Tapi penat juga sebab weekdays aku da keje. Sekarang dah tak ada masa nak bangun-bangun lambat macam dulu. 

Minggu ni aku sangat-sangat penat sebab aku da terpaksa rajinkan diri g swimming. Tambah-tambah pula aku da kurangkan aku nyer pola pemakanan. Aku pun dah elakkan guna lif sebab aku nak cuba naik tangga walaupun aku tau naik tangga tu buatkan aku semput. Lagi-lagi minggu ni kelas tuisyen aku buat malam sebab nak ganti yang aku bakal cuti nanti. So, balik ngajar tuisyen je aku terus tido. Penat.. penat,,penat.. Tapi tak pe. Aku hepi.. Sebab at least cita-cita aku tercapai.

Papa... baru qah tau keje tu penat. Thanx sebab penat-penat keje untuk sara kita sekeluarga... sobsob

Wednesday, 18 January 2012

Rumah aku Nanti Mesti ada Swimming Pool

Petang tadi aku gi berendam kat swimming pool UKM. Walaupun aku kurang pandai berenang tapi aku pegi gak sebab aku kn nk kurus.. Dalam tips kurus ada die cakap kena g swimming so aku pegi je la...lalala.

Yela, bukan ape.. aku ni da tua. Nak lari pon tak larat, naik tangga pon sama. Senaman berat apatah lagi. Swimming jela yang aku mampu. Lagipon Swimming best sebab time kau baring atas air tuh kau hanya boleh nampak langit je. Time tuh rasa tenang.. kosong. Rasa macam dop dekat kayangan. Eh? Macam la aku penah pegi kayangan.

So, aku putuskan rumah aku nanti mesti ada swimming pool. Sebab nanti aku bajet aku jadi orang kaya dan swimming pool tuh adalah perabot mampu milik aku. Yela aku kan kaya. Mestila boleh? (berangan jela)


dalam swimming pool tuh mesti ada tempat makan-makan. kira sambil berenang boleh makan-makan sambil minum jus limau. Sesuai untuk orang diet macam aku. Macam dalam gambar ni pon boleh. Ala-ala hawaiii lagi aku suka.


kan? tenang sungguh swimming pool. air biru je.. perghh.. beh ah g swimming. aku tak berani sangat berenang kat laut sebab aku ni mudah lost.


swimming pool umah aku nanti macam ni pon boleyy juga.


impian aku.. macam ni pon da cukup syulur dh. dalam umah. ada privacy cket. tapi kurengnye tak leyh tengo awan.wuhuhuuhuuuuuuuuuuu......

kalaulah aku kaya... (manusia memang suka hidup dengan kalau).. annoying!